25 жовтня 2013 р.

Частина 1. Летимо в Мілан зі Львова

Частина 1. Бронювання квитків на літак

Минулого року своє день народження я зустріла у Мілані. Це була перша самостійно спланована подорож, без будь-яких туристичних фірм. Усе, починаючи від бронювання квитків на літак і закінчуючи складанням маршруту, було зроблено власноруч. Багато людей вважає цю справу складною і покладається на туристичні агенції, тим самим втрачаючи нагоду справді насолодитись містом, без гамірної групи і екскурсій крізь вікно автобуса.



Насправді планування подорожі не є настільки складною справою. Я спробую переконати Вас у цьому, розповівши про свою минулорічну 3-х денну подорож до Мілану. Надіюсь вона надихне Вас відвідати його.

Моє день народження припадає на початок листопада. Кінець осені вважається не туристичним сезоном (тепле літо з морем вже позаду, а різдвяні свята ще попереду), тому ціни на квитки є досить дешевими в порівнянні з іншими місяцями. Коли я планувала подорож, то я розглядала, як транспорт лиш літак. Моє проживання у Львові, де є побудований новий аеропорт, дає мені таку перевагу. Зі Львова до Мілану літають бюджетні авіалінії Wizzair. Їх я і вибрала. Досить важливим при купівлі квитків у Wizzair  (мабуть, як і усюди) є придбати їх завчасно. Бажано за декілька місяців наперед, тоді ціни будуть значно нижчі. Наприклад, подорож до Мілану, з вильотом 4 березня і прильотом 8 березня, обійдеться у 1048 грн на 1 дорослу людину. За умови, що Ви будете бронювати квитки за 4 місяці наперед.  




Бронювання і купівля квитків на сайті Wizzair є досить простою. Там все детально перекладено, усюди є підказки у вигляді маленької літери "і".

Декілька корисних зауважень щодо Wizzair:

 - купівлю квитків я робила на сайті (забронювати і купити квитки можна також позвонивши їм на телефонну лінію, але ця послуга тоді буде платна). Пасажирів і багаж я також реєструвала на сайті (це можна зробити і в аеропорту, але знову ж таки, ця послуга тоді буде платна). Для розрахунку я використовувала інтернет картку Приватбанку.

 - після бронювання і купівлі квитка на поштову скриньку, яку Ви вкажете прийде лист з кодом підтвердження. Його необхідно буде роздрукувати і показати в аеропорту. Крім того, код підтвердження використовується для реєстрації пасажирів через сайт.

 - дозволяється безкоштовно перевезти 1 ручну поклажу (щось типу сумочки чи невеликого рюкзака, який Ви берете на борт літака) і 1 валізу (яка здається в багажне віділення літака).

 - на квитку не зазначають місця для сидіння в літаку, тобто кожен заходить в літак і вибирає те місце, яке йому найбільше приглянулось. Бажано при цьому не зволікати, бо хороші місця біля вікон займаються досить швидко :)

Забула додати, що Італія входить в ЄС, тому щоб відвідати Мілан, необхідно мати шенгенську візу. В мене був паспорт з польською шенген візою. Я один раз побувала у Польщі, а потім поїхала до Мілану. Жодних проблем при проходженні контролю в аеропорту в Мілані не було.

Якщо у Вас виникли труднощі з бронюванням квитків, залишайте коментар. Я допоможу :)

В наступній частині розповім як вибрати та забронювати житло.

0 коментарі:

Дописати коментар