13 серпня 2010 р.

Невицьке



Ужгородський р-н

Спочатку був трансільванський воєвода Фінті з могутнього старомадярського роду Обо, на якого покладалися обов'язки охорони проходів Угорщини з боку Руських Карпат. Далі - угорський жупан Омодей, за правління якого вперше в писемних джерелах згадується замок. І вже рід графів Другетів перебудовує дерев'яне укріплення на кам'яний замок в стилі італійських традицій.

Власник замку Філіп Другет багато часу ісил віддав укріпленню твердині. Однак саме його жінка (чи донька, до сьогоднішнього часу невідомо) "прославилася" в народі. Люди називають її Поганою Дівою. Жінка після смерті Філіпа Другета надзвичайно жорстоко ставилася до народу. легенда розповідає, що вона зміцнювала цементний розчин замку білками яєць, кров'ю та материнським молоком, що до речі, було доведено науковцями.

Чутки про жорстокість італійки дійшли до угорського короля Матіяша. Він викликав Погану Діву. Однак вона не послухалася його і замкнулася в замку. І тільлки через деякий час король, взявши штурмом твердиню, спалить Погану Діву.

Пам’ятки архітектури:

Руїни замку XV ст.

Як добратися: