20 жовтня 2013 р.

Каньйони, Чорногорія

Каньйон р. Морача
Каньйон Тари розташований у північній частині країни. Найближчі міста, звідки легко дістатися до каньйону - Жабляк, Плевля та Мойковац.


Біоградське озеро
Озеро знаходиться в національному парку Біоградська гора і є найбільшим з озер парку. Льодовикове Біоградське озеро розташоване на висоті більше 1 кілометра. Навколо озера проходить екологічна стежка довжиною близько 3 км.


Монастри Морача (1252 р.) побудований більше 750 років тому і складається з великої соборної церкви, яка присвячена Успінню Богородиці, невеликої церкви Святого Ніколи в монастирській паперті та з будівлі монастирського дворику. Церква Успіння Богородиці в монастірі Морача є, по суті, усипальницею правителів, а саме онука сербської правлячої династії Неманичів, Стефана Вукановича.

Монастир Морача



Каньйон Тара


Міст Джурджвіча через р. Тару
Міст Джурджевіча - бетонний арочний міст у північній частині Чорногорії заввишки 172 метри. Свою назву отримав від імені власника ферми, яка розташовувалася недалеко.

Міст спроектував Міят Троянович і був побудований 1937-1940 рр. На момент закінчення будівництва це був найвищий бетонний арочний міст в Європі.  П'ятиарочний міст має довжину 365 м. 

Найсумніша сторінка історії цього моста припадає на часи Другої Світової війни. Більша частина Чорногорії попала під італійську окупацію. Гірська місцевість цього району сприяла веденню партизанської війни. В 1942 р. югославські партизани за допомогою одного з інженерів моста Лазаря Яуковича взірвали центральну арку (цікаво, що решта моста не зруйнувалася). Цей вибух посприяв припиненню наступу італійських військ. Однак італійці таки відшукали Лазаря Яуковича та розстріляли. Сьогодні при в'їзді на міст можна побачити пам'ятник інженеру.

Як дістатися: Міст знаходиться біля автомобільної дороги Мойковац - Жабляк. Сюди привозять туристів під час екскурсії по каньйонах. Від Жабляка 20 км, можна приїхати на таксі чи велосипеді. Між Жабляком і Мойковацем декілька автобусів на день, так що це не варіант.


0 коментарі:

Дописати коментар