9 вересня 2014 р.

Рига - відпочинок в один день. Що варто побачити

Рига - чудовий варіант для відпочинку на вихідних. Історичний центр столиці Латвії є невеликим і його реально оглянути за один день.

Будинок Чорноголових (Ратушна площа, 7) - пам'ятка архітектури XIV ст. Будинок кілька раз перебудовували. Під час Другої світової війни він був зруйнований і тільки в 1999 р. повністю відновлений. В братство могли вступити тільки неодружені купці.


В самому центрі Риги знаходиться Домська площа з однойменним собором. Собор є найбільшим в Латвії та славиться своїм унікальним органом. Він був заснований як Кафедральний собор єпископа Альбрехта в 1211 році. З того часу він кілька раз перебудовувався і зараз об'єднює романський стиль, готику та барокко.



Церква Св. Петра (вул. Скарню, 19) відома своїм оригінальним шпилем. В ХІІІ ст. розпочали будувати церкву. Після того вона кілька раз горіла та перебудовувалася. Сьогодні можна піднятися на верхівку шпиля та милуватися чудовими краєвидами міста.


Пам'ятник Свободи знаходиться на головній вулиці міста - Бривібас. На північ від пам'ятника знаходиться Бастіонна гірка, включена в зелену паркову зону довкола Старого міста.



Порохова вежа (вул. Смілшу, 20) - єдина вежа фортечної стіни, яка збереглася до нашого часу. Спочатку вона називалася Піщаною вежею, але назву змінили, коли в XVII ст. в ній почали зберігати порох. З 1919 р. тут знаходиться Військовий музей.



Три брата (вул. Маза Пілс, 19) - група з трьох середньовічних житлових будиночків, кожен з яких побудований у своєму столітті. Найстаріший будинок датується XV ст.



Рижський замок



Велика та Мала Гільдії об'єнували ризьких ремісників.


Будинок з чорними котами (Meistaru iela 10) має свою цікаву легенду. Багатий ризький купець побудував будинок і на шпилях розмістив котів, які задом повернуті до Гільдії, куди чоловіка не хотіли приймати. Був величезний скандал і купцю довелося розвернути котів :)


Пам'ятник Бременським музикантам (між церквою Св. Петра та комплексом Konventa sētа)


Konventa sētа - це район з вузькими вуличками та затишними кав'ярнями.



Річка Даугава


Стара частина Риги - це безліч вузьких вулиць. Прогулятися по них і відчути справжню атмосферу міста - ось заради чого варто їхати в Ригу










0 коментарі:

Дописати коментар