3 серпня 2013 р.

Сарагоса, Іспанія


Іспанія це не тільки Мадрид та Барселона. Ця країна насичена древніми замками та фортецями, соборами. Тут кожне місто має свою неповторну історію та має безліч архітектурних пам'яток. Сарагоса - є старовинним містом Іспанії, яке розташоване на березі річки Ебро.


В Сарагосі кожна будівля має свою історію. Особливо вражаючим є Старе місто, в центрі якого знаходиться собор Божої Матері дель Пілар. Собор побудований в стилі бароко, а на деяких стінах можна побачити розписи Франциско Гойя.


На площі знаходиться оригінальний фонтан, виконаний у вигляді льодовика, який тане, а також цікавим є ще один монумент, розташований неподалік, - глобус. 

Собор Божої Матері дель Пілар



На площі дель Пілар Plaza Nuestra Senora del Pillar  знаходиться інша видатна пам'ятка - собор Сан Сальвадор, або Ла Сео. Він був перебудований в 1541-1551 рр. з Соборної мечеті часів мавританського панування.

Собор Сан Сальвадор

Відомими пам'ятками також є палац Тореон дель Суда, в якому колись жили мавританські володарі. Крім того, варто побачити біржу Лонху, яку сьогодні використовують для проведення виставок. Обидві будівлі розташовані на площі дель Пілар.

Фрагменти укріплень міста

За стінами Старого міста надзвичайно цікавим та унікальним є палац Альхаферія

Палац Альхаферія

А тепер декілька слів про історію міста. Місто є надзвичайно старим, воно було створене ще в 24 р. н.е. римлянинами. У VIII ст. Сарагоса належала халіфату Кордови і відігравало роль мавританського фортпосту в боротьбі проти християнських королівств північної Іспанії.


Після розпаду халіфата Сарагоса стає центром мусульманської держави аж до 1118 р., коли була завойована королем Арагони та Навари Альфонсом І.




Крім того, Сарагоса є місто іспанського художника Франциско Гойя. Тут він народився і почав творити.




Сарагоса це  не тільки палаци та собори. Тут можна загубитися в безлічі вузеньких вулиць і по-справжньому відчути атмосферу міста.


Найкрасивішою є вулиця Калле Альфонса. Вона простягається від площі дель Пілар. Тут безліч ресторанчиків та магазинів з сувенірами.

Вулиця Калле Альфонсо





Перебуваючи в Сарагосі, ми поселилися в затишний готель Paris Centro. Він розташований в центрі міста в одній з тих вузьких вуличок. Готель розміщений в старій будівлі і за атмосферою та зовнішнім виглядом нагадує невеличкий музей. З тераси готелю відкривається неповторний вигляд на місто.


 Фото з сайту Paris Centro:


І наостанок - Що варто зробити у Сарагосі:

1. Побувати на площі дель Пілар.
2. Побачити мавританський палац Альхаферія.
3. Прогулятися вздовж річки Ебро.
4. Побачити нічну Сарагосу. Це неповторна підсвідка собору та й цілої площі. Дуже гарний вид на собор з сторони моста.
5. Прогулятися по вулиці Калле Альфонса.


0 коментарі:

Дописати коментар