31 березня 2013 р.

Кав'ярня "Фреска"

Назва кав'ярні невипадкова. Коли власники приміщення запросили реставраторів для огляду залу, де планували зробити цукерню, під старим тиньком було знайдено оригінальний живопис, який відноситься до 1780-их років, стилю рококо. Його відреставрували. Так і зявилася назва закладу - "Фреска".



Цьому приміщенню понад триста років. Власниками будинку була велика кількість людей, але одним із найбільш знаменитих був відомий маляр Стефан Вишинський. І ось цей живопис, як стверджують фахівці, належить йому. За радянських часів тут зробили виборчу дільницю, і весь буржуазний живопис замальовували.


Близько 25 квадратних метрів було відреставровано. Значно більша площа того, що залишилося невідреставрованим, бо на це йде велика кількість часу. Все це законсервували до кращих часів. 


"Фреска" – одне з двох місць у Львові, де шоколад виробляють та розливають за старим львівським рецептом зі справжніх кавових бобів. Їх виготовляють вручну по рецептурі 1971-го року. Тут створюють атмосферу, де людина може перепочити, зустрітися з цікавими людьми, і буде почуватися дуже затишно.


 


Вул. Краківська, 9
Час роботи: 10:00-23:00

Текст статті підготовлений на основі інтерв'ю