10 березня 2013 р.

Лувр

Якось так сталося, що будучи в Парижі, між Діснейлендом та Лувром, я вибрала останній.

Лувр - середньовічна фортеця, королівський палац, а також найвідоміший музей у світі. На мене цей музей справив подвійне враження - з одного боку, це справді вражаюча колекція найзнаменитіших картин світу, а з іншого - це просто картини, щоб оцінити яких потрібно трохи розбиратися у мистецтві.


У Луврі всі картини гарно розвішані і підписані. До них просто можна підійти і розглядати годинами, якщо так хочеться.


Найцінніші картини розміщені під склом.


Всього в музеї нараховується більше 6000 картин.








Звичайно, що найпопулярнішим залом є зал Джоконди. Портрет пані Лізи висить під пуленепробивним склом і милує око туристів. А туристів у цьому залі багато.

Зал Джоконди


Внизу фото чудового вигляду на внутрішнє подвір'я Лувру. 


Одна з моїх улюблених скульптур - Амур та Психея. Автором цього витвору мистецтва є венеціанський скульптор Антоніо Канова. У каталозі Лувру скульптурна група названа «Психея, розбуджена поцілунком Амура».


Це було несподівано, але найцікавішими для мене виявилися зали Стародавнього Єгипта. Саркофаги, скульптури, посуд починаючи з 2000 р.д.н. і закінчуючи Х ст. н. е.











Сплячий Гермафродит. Скульптор зобразив сина Гермеса та Афродіти, який возз'єднався з німфою і став істотою чоловічого роду з формами жінки.

Три Грації - Невинність, Врода та Любов. 


                        Три грації                                           Сплячий Гермафродит

Мушу сказати, що Лувр - це то місце, яке справді варто відвідати. І усі шанувальники мистецтва знайдуть тут щось цікаве для себе.